Monthly Archives: November 2013

DHA ‘highly commended’ at the 2013 Lux Awards

The DHA team were pleased to receive a ‘Highly Commended‘ for their Museum of Childhood lighting scheme at the 2013 Lux Awards, presented at the Westminster Bridge Park Plaza on the 21st November.

The Lux Awards are presented annually by Lux Magazine across seventeen categories that range from product design to completed schemes in a number of different environments and decided upon by a jury of industry peers.

More information on our scheme for the V&A‘s Museum of Childhood can be found on our project pages.

DHA wins Outdoor Project of the Year at 2013 Lux Awards

The DHA Designs team were delighted to win the Outdoor Lighting Project of the Year category at the 2013 Lux Awards, presented at the Park Plaza hotel on the 21st November. The judges praised the scheme for its ‘simplicity and sympathy with the architecture of the building’. The award was won against a strong shortlist of other schemes.

The Lux Awards are presented annually by Lux Magazine across seventeen categories that range from product design to completed schemes in a number of different environments and decided upon by a jury of industry peers.

More information on our lighting scheme for the Science Museum, and how it came about, can be found on our pages for the project.

Navy, Nelson & Nation in Design Week

Our recent work for Casson Mann and the National Maritime Museum, the Navy, Nelson & Nation exhibition is covered in a piece by Tom Banks in Design Week. The article describes how the exhibition gives visitors an impression of shipboard life by using spaces with similar dimensions to those experienced by sailors.

Stanley Spencer at Somerset House

DHA completed the lighting for the new exhibition of Stanley Spencer’s Sandham Memorial Chapel paintings, Heaven in a Hell of War, which chronicle his experiences as a War Artist & medical orderly in WW1. Normally displayed in the purpose-built chapel in Burghclere, the canvases have moved to a temporary home in Somerset House whilst the chapel is restored.

DHA worked with the exhibitions staff at Somerset House & curators from the National Trust to ensure these monumental works are displayed to their full advantage in their new home.