Category Archives: Press

DHA in the news

National Holocaust Memorial Competition – Winning Team Announced

DHA Designs are delighted to be part of the winning team for the competition to create the National Holocaust Memorial, located in Victoria Tower Gardens near the Houses of Parliament.

The competition was conceived by the UK Holocaust Memorial Foundation to remember the 6 million Jewish people that were murdered during the Holocaust, as well as all other victims of Nazi persecution.

Whales: Beneath the Surface

Whales: Beneath the Surface – Lighting by DHA Designs

DHA Designs provided lighting schemes for both the majestic central Hintze Hall, and the coinciding exhibition Whales: Beneath the Surface. To accompany the The Natural History Museum’s unveiling of the new Blue Whale in the Hintze Hall, a new exhibition opened at the same time emphasising the museum’s shift in emphasis from extinct marvels to endangered wonders.

Whales: Beneath the Surface

 

 

 

 

 

 

 

Whales: Beneath the surface provides visitors with the chance to encounter some of the largest objects in the museums vast collection, and to reveal the complex lives of the biggest animals on the planet. On display there are more than 100 specimens which range from huge skeletons, skulls and most impressively the preserved flipper of a blue whale.

Whales: Beneath the Surface

Whales: Beneath the Surface. ©Natural History Museum

 

 

 

 

 

 

 

The exhibition is open until February 28, 2018 at Natural History Museum, East Lawn, Exhibition Rd, London SW7 5BD, United Kingdom.

Exhibition Road V&A

V&A Exhibition Road Quarter with DHA lighting scheme opens to the public

DHA Designs have provided the lighting scheme for a new porcelain-tiled entrance and underground exhibition hall at the Victoria and Albert Museum with AL_A. The V&A Exhibition Road Quarter opened to the public on 30 June 2017 and includes a new entrance to the museum along with additional gallery space and a courtyard.

The £54 million scheme by London based firm Amanda Levete Architects is the largest development at the museum for over 100 years and provides over 6,000 square metres of additional space.

DHA provided the lighting scheme for the entrance facade, Sackler Courtyard, new entrance interior and the underground Sainsbury gallery.

exhibition road quarter lighting entrance facade

Exhibition Road entrance ©HuftonCrow

New Entrance Interior ©HuftonCrow

Opus Anglicanum @ The V&A Museum

Opening in October 2016, DHA Designs were delighted to work on this beautiful collection of Medieval Embroidery.  The exhibition was designed by Line Lu
nd of the V&A, who created a permanent-looking exhibition to house these very fragile and rare works.

DHA focused around 400 fibre optics and other spotlights on site to create a delicate lighting solution to every object, working together with a range of lenders including the Vatican, the Royal Collection and many churches and cathedrals.  DHA ensured that the astonishing details, thread-work and images that have been preserved in these objects could be seen.   The lighting and design creates a series of jewel boxes that illuminates these beautifully preserved artefacts, which sparkle under the careful lighting, even at only 30 – 50 lux.

Many of these objects are rarely displayed and they won’t be brought together again, so it was a privilege to light such a special and unique exhibition.

https://www.vam.ac.uk/exhibitions/opus-anglicanum-masterpieces-of-english-medieval-embroidery