Interior - V&A Museum Grand Entrance

The V&A Museum invited DHA Designs to revisit the lighting to the Grand Entrance. Last refurbished in 2003, this was one of our first projects for the V&A as part of an early phase of their Futureplan.

The previous lighting scheme used a mixture of low voltage tungsten halogen, T5 fluorescent and metal halide lamp sources. The brief requested DHA Designs to bring this up to date with a more maintenance friendly solution. The new scheme uses entirely LED sources in the existing luminaire positions, to light up onto the architectural features in the space. Fixtures of note include Soraa's LED retrofit MR16 lamps, Hoffmeister's "lo.nely" LED precise optic narrow beam track spotlights, and linear LED systems from Light Graphix to reveal the main arched window above the doors, and the side arched passageways.

James Newton

Previous page


Victoria and Albert Museum